Cursus Zwangerschapsmassage

CURSUS ZWANGERSCHAPSMASSAGE

 

Tijdens een zwangerschap verandert er veel in het lichaam van de zwangere vrouw. Deze verandering kan klachten veroorzaken zoals bekkeninstabiliteit, vochtophoping in de benen en armen, klachten in de onderrug en/of rondom de schouderbladen. Een zwangerschapsmassage is hierbij de uitkomst. De massage werkt kalmerend, verlicht de mogelijke pijn en helpt in het herstel. De massage geeft rust op emotioneel gebied aangezien er hormonaal ook veel gebeurt in de zwangerschapsperiode. De aanstaande moeder maakt nog meer contact met haar kindje.

 

Cursus
Tijdens deze zwangerschapsmassage cursus leer je wat de veranderingen zijn op o.a. anatomisch en hormonaal vlak voor een zwangere vrouw en leer je hoe je op een verantwoordelijke manier een zwangerschapsmassage kan geven. Hierbij maken we de vertaalslag naar de massagetechnieken, aanraking en aandachtspunten op het lichaam. Ook komen de anamnese en contra-indicaties aan bod.

Na deze cursus ben je in staat om de zwangere vrouw een compleet massage aanbod te bieden. Je kunt een zwangerschapsmassage geven rekening houdend met de klachtgebieden.

 

Duo cursus
Dat wil zeggen, met 2 personen. Alle tijd voor jullie beide en ook voor jullie om te leren, ervaren en te vragen. Wanneer je iemand kent uit jouw kring die eveneens geïnteresseerd is, dan heb je meteen iemand waar je mee kunt uitwisselen en oefenen. Cursusdatum geschied in overleg.

Kosten € 190,- p.p.

Privécursus
Tijdens een privétraining voor 1 persoon werkt u op een zelf meegebracht model. U krijgt de technieken aangeleerd maar ondergaat deze niet.
Toch ook zelf ervaren, dat kan voor € 55,-. Geef dit aan bij uw inschrijving.
Datum geschied in overleg.

Een privécursus kost € 275,-

 

De cursus is incl. koffie, thee, sap, water, lekkernijen en lesmateriaal.
Na afloop ontvang je een certificaat.

Algemene Voorwaarden cursus

Inschrijven