Hotstone massage

Hotstone massage

Een Hotstone massage is, zoals het woord al zegt, een massage met warme stenen.
De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt zal ca. 45 °C – 50 °C zijn. De Hot Stone massage wordt gegeven met basalt stenen. Dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de eeuwen heen glad gepolijst zijn.

Eerst worden er een aantal stenen voorzichtig op u neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en hebben een ontspannende werking. Vervolgens wordt er olie op het lichaam aangebracht om de stenen goed te laten glijden over de huid, dit kan een neutrale olie of een aromatische olie zijn. De behandeling bestaat uit massage met de handen en met warme stenen, voornamelijk lange rustige en cirkelvormige strijkende bewegingen. Door de combinatie van warmte en beweging worden spieren diep van binnen geraakt, het ontgift, het voert afvalstoffen af en het geeft een diep ontspannen werking.

Deze vorm van massage is uitermate geschikt voor mensen met fibromyalgie (weke-delen reuma), acute- en chronische spierproblemen, en is vooral geschikt voor mensen met spier- en gewrichtpijnen, rug- en/of nekpijn, hoofdpijn, slechte doorbloeding, of algehele moeheid en zeker ook voor mensen die gewoon eens lekker willen relaxen.

Hotstone massage kan niet gegeven worden bij een buitentemperatuur van 24 graden of hoger. Bij deze temperatuur bestaat de kans op negatieve bijwerkingen.