Cursus Stoelmassage

Cursus Stoelmassage

 

Stoelmassages leren geven? Dat kan bij Wellnesspraktijk Alphen.
Een korte, intensieve stoelmassage doet wonderen, zeker voor o.a. mensen die veel uren computerwerk verrichten.

‘Tussen de bedrijven door’.

De stoelmassage is een relatief korte massage van ongeveer 20 minuten die een ontspannende en verfrissende werking heeft, vooral omdat het de bloedtoevoer en daarmee zuurstoftoevoer naar de hersenen bevordert. Deze massatechniek kan worden toegepast over de kleding heen en kan in principe op elke locatie worden uitgevoerd. Hierdoor is de stoelmassage een steeds populairder verschijnsel op de werkplek om klachten zoals stress en KANS (RSI) tegen te gaan. Bedrijven die de stoelmassage inzetten zien vaak het ziekteverzuim behoorlijk afnemen.

Tijdens de cursus gaan we uitgebreid in op de stoelmassage waarbij de cliënt aangekleed plaats neemt op de stoel.

De stoelmassage heeft zijn oorsprong in de klassieke Oosterse drukpunt massage, maar de huidige vorm is ontstaan in Amerika gedurende de jaren tachtig. De nadruk ligt op het masseren van drukpunten in het hoofd, de nek, de schouders, de armen, de handen, de rug en de heupen. De stoel is zo ontworpen dat de druk evenwichtig wordt verdeeld.

De belangrijkste voordelen van een stoelmassage:

  • Het is een snelle massage, met 20 minuten is de gemasseerde persoon weer fris en helder. Ondanks de korte duur is de massage toch grondig en worden alle drukpunten gemasseerd.
  • Het bevordert bloedsomloop, betere aanvoer van voedingsstoffen en afvalstoffen worden beter afgevoerd.
  • Positieve invloed op werkstress en daarmee samenhangende kwalen. Leidt tot minder ziekteverzuim.
  • Niet locatie gebonden. Overal waar de stoel weggezet kan worden, is het mogelijk om een massage te geven. Daarbij kan de cliënt de kleding aanhouden.

Duo Cursus
De cursus stoelmassage is een ééndaagse cursus voor duo’s  waardoor er alle aandacht en tijd voor jullie is. Je gaat tijdens de cursus stoelmassage meteen zelf praktisch aan de slag onder begeleiding van een ervaren vakdocent.
Datum wordt in overleg bepaald.

Privé Cursus
Tijdens een privétraining voor 1 persoon werkt u op een zelf meegebracht model. U krijgt de technieken aangeleerd maar ondergaat deze niet.
Zelf ervaren, dat kan voor € 30,-. Geef dit aan bij uw inschrijving.
Datum wordt in overleg bepaald.

 

Algemene Voorwaarden cursus

Schrijf je nu in