Cupping massage

Cupping massage / therapie

Cupping is een therapie & massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een heilzaam effect.

De behandeling:
Eerst wordt een cup al strijkend over de huid bewogen, totdat de huid een lichtrode kleur heeft en ontspannen aanvoelt. Je krijgt een diepe doorbloeding over het volledig behandelde gebied.
Vervolgens worden er cups vacuüm op de huid aangebracht. Dit heeft een enorme diepte werking en de bloedsomloop wordt plaatselijk extra gestimuleerd.
Daarna volgt een massage met warme olie en handen.

Cupping therapie is één van de effectiefste manieren om pijn, spierspanning en blokkades snel te verminderen. Cupping therapie wordt niet alleen gebruikt bij klachten maar ook bij sporters om doorbloeding te bevorderen of als preventie.

Het is goed te weten dat na een cupping op de plek van behandeling een duidelijke verkleuring te zien is. Dit is een normaal verschijnsel. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur van de plek kan verschillen, van rood tot paars. De resterende rode/paarse plek is verder alleen een cosmetisch verschijnsel: het doet geen pijn. De plek verdwijnt geleidelijk.

Cupping therapie is o.a. mogelijk bij de volgende klachten:

* preventief voor verbetering algehele gezondheid
* hamstring
* quadriceps
* darmklachten en/of obstipatie
* blaasontsteking
* zwelling van de knie
* lage rugklachten, si evt. met uitstraling naar been
* leverproblemen
* burn-out, stress
* pijnklachten schouder
* hoofdpijnklachten

Face Cupping kan als extra module worden bijgeboekt voor € 10,-. Face cupping is kort maar krachtig zonder neven effecten in het gelaat.
Voorafgaand wordt eerst het gelaat gereinigd, gemasseerd, gevolgd door face cupping en een verzorgende dag-/nachtcrème.

Face Cupping werkt enorm stimulerend op de doorbloeding van de huid, en de onderhuid wordt geactiveerd om weer nieuwe collageen en elastine vezels te produceren.