Medical (elastisch) taping

Medical taping

Medical taping is het toepassen van een soort elastische tape. De methode, die oorspronkelijk in Japan in de jaren zeventig is ontwikkeld, kan bij problemen met betrekking tot de bewegingsfysiologie worden toegepast.
De tape is, anders dan traditionele sporttape, rekbaarder. Deze rekbaarheid bedraagt ca. 140%, is daarmee vergelijkbaar met die van de huid. Zo worden de spieren niet vastgezet, maar kunnen vrij bewegen, zonder dat deze meer kunnen uitrekken dan gewenst is.
Medical tape maakt gebruik van tapesoorten die spieren en bindweefsel in hun functie ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Door aangedane spieren en weefsels op deze manier te behandelen, versnelt het genezingsproces, geeft pijnvermindering wordt het lichaamseigen herstel proces geactiveerd.
De liftende werking van tapen stimuleert de afvoer van oedeem, en zorgt voor druk- en pijnvermindering in de weefsels. De bewegingsvrijheid neemt toe waardoor het herstelproces bevordert wordt. Dit betekent verkorting van de blessuretijd en/of ziekte.
U kunt ook kiezen voor een (deel-) massage voorafgaande aan het plaatsen van de tape.