Lichaamspakking

Lichaamspakkingen

Lichaamspakkingen worden al eeuwenlang uitgevoerd om het lichaam te verzorgen en te voeden. Er kunnen verschillende ingrediënten gebruikt worden die gericht zijn op verschillende doeleinden. Zo bestaan er verstevigende pakkingen, pakkingen die gericht zijn op afslanken, pakkingen die het lichaam helpen ontgiften en pakking voor pijn vermindering. Een lichaamspakking is altijd een ontspannende behandeling die voedingsstoffen naar het lichaam aanvoert.

Een lichaamspakking is een eeuwenoud ritueel dat vandaag de dag nog steeds uitgevoerd wordt. Al in de prehistorie bedekten mensen hun huid met kruiden om hun gezondheid en uiterlijk te verbeteren. Ook modder werd gebruikt om het lichaam mee in te smeren en de huid te zuiveren. Dit eeuwenoude ritueel wordt in onze praktijk nog steeds uitgevoerd, maar in een nieuw jasje.

Een lichaamspakking zorgt ervoor dat de huid gevoed wordt, maar ook ontgift en verstevigd. Wat een gezichtsmasker doet voor de huid in het gezicht, doet een lichaamspakking voor de huid van de rest van het lichaam. Doordat het masker dat op het lichaam wordt aangebracht wordt afgesloten door middel van folie en warme handdoeken kunnen de werkstoffen optimaal in de huid trekken.

Een lichaamspakking kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. In het najaar kan een lichaamspakking ervoor zorgen dat de huid gehydrateerd wordt. Ook zorgt een lichaamspakking voor een goede bloedcirculatie, waardoor de huid er gezonder en stralender uit zal zien.

Behandelingen:

ca. 45 minuten
– warme kompressen
– scrub rug
– pakking van rug
– massage achterzijde benen
– verzorgende bodycrème rug

ca. 60 minuten:
– warme kompressen
– scrub achterzijde lichaam
– pakking achterzijde lichaam
– verzorgende nabehandeling

ca. 90 minuten.
– warme kompressen
– scrub gehele lichaam
– pakking gehele lichaam
– gezichtsmasker tijdens pakking
– verzorgende nabehandeling
– hoofdhuidmassage

Deze behandelingen zijn te combineren met een massage.

Soorten lichaamspakkingen zijn o.a.:
– Algen: ontspannend, ontgiftend, bevordert stofwisseling, goed bij slechte doorbloeding, spierpijnen, vermoeidheid & cellulite
– Aloë Vera: ontspannend, perfect bij huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem
– Cocos: heerlijk ontspannend
– Groene klei/Leem: reinigend, goed bij spier- & reumatische klachten
– Komkommer: heerlijk ontspannend
– Lijnzaad: heeft een verzachtende, verkwikkende en vochtregulerende werking.
– Ghassoul/Rasul: verbetert huidstructuur, vermindert droogheid, stimuleert aanmaak nieuwe cellen

Magnesiumpakking *
* zie bij Magnesium voor beschrijving en tarieven